söndag, mars 25, 2007

A man in his time (Vuxenpoäng)Dyr bil.I da
g räknade jag på hushållsekonomin. Det visade sig att vi har fasta utgifter i månaden på 18 000. (Okej, då ingår 4 000 till ICA-kortet, en dryg tusenlapp som ett uträknat snitt för bensinkortet och några andra småposter som kanske inte räknas som fasta utgifter, men ändå.)

18 000 spänn! Man liksom känner hur repen snärjs runt ens kropp och dras åt… Och så tänker jag på hur det var förr, för inte alls länge sedan, på sena åttiotalet, det är bara 20 år sedan, när den enda fasta utgiften jag h
ade var en tusenlapp eller två i hyra på nån sjaskig andrahandslägenhet… noll försäkringar, här levdes det i nuet, noll bil, ingen fjärrvärme, inga jävla kostnader för sophämtning, sotning och framför allt ingen fritidsavgift.

Och
kände man för att dra till USA en månad eller två så gav man lägenhetsnyckeln till nån polare som skaffat tjej och behövde ett love nest och så var man plötsligt kvitt alla kostnader…

Och det märk
ligaste av allt. Vi har råd med det!
Vi har inte bara råd med det, vi lever dessutom mycket gott. Hur gick
det till?Dyrt hus.


Dyr hantverkare.

4 Comments:

Blogger magister nyman said...

Kul att hitta din blogg, även om den verkar väldigt oregelbunden. Jag skrev en gång i tiden en recension om Jungfrukammaren på boksidan, en recension som jag ser att du har citerat på din hemsida. Ser fram emot fler romaner från dig!

12:20 fm  
Blogger Richie Koria said...

Hey Andreas! just posted an answer to your Obama & Hillary comment, but I forgot to write about "Jungfrukammaren." I went to kulturMagasinet to check it out and found it without even having to look it up...they had a "Young Authors" shelf right in the main hall. Anyhow, I got submerged into it's pages till my lil Emilia woke up and started crying for her diaper change. Now I have a great thing to do every time I am taking her for a walk :)

2:04 fm  
Anonymous Mifflan said...

Känner igen mig/oss. När blev det så här? Jag och min man börjar fundera på om det inte är dags att åka till Afrika och volontära lite, bara för att känna att vi inte sitter helt fast...

11:40 fm  
Blogger Andreas Stickler said...

Hej Mifflan.

Jo, känner vi inte alla så ibland. Men det är väldigt långt från tanke till verklighet ibland... Jag imponeras oerhört av dem som tar det steget. Ha en bra dag.
Andreas

4:55 em  

Skicka en kommentar

<< Home